Карбамід

Карбамід

Карбамід (сечовина) – висококонцентроване азотне добриво, в складі якого азот знаходиться в амідній формі – вміст азоту – не менше 46%. Є одним з найпоширеніших твердих добрив, застосовується найчастіше для позакореневого підживлення як в сухому (гранульованому) так і в рідкому вигляді.

Кабамід являє собою легкорозчинні гранули білого кольору, у звичайних умовах пожежобезпечний і не токсичний.

Промислові способи виробництва карбаміду засновані на синтезі аміаку і діоксиду вуглецю за допомогою високих температур і тиску, тому виробництво карбаміду в більшості випадків здійснюється на підприємстві, яке виробляє власний аміак.

Існує карбамід двох марок А і Б.

Марка А
Карбамід марки А використовується у виробництві різних матеріалів і засобів хімічної промисловості і в тваринництві. Речовина досить легко входить в контакт з іншими хімічними елементами, тому область застосування в хімічній промисловості досить широкий.
• Сечовина застосовується при виробництві меламіну
• Як речовина, яке перешкоджає утворенню парафіну у рідкій нафти
• У фармацевтиці використовують як дегідраційний засіб
• При з’єднанні з перекисом водню утворює «суху» перекис, яка безпечна при зберіганні і використанні
• З’єднання з формальдегідом використовують при виробництві різних смол, які згодом використовують у меблевій промисловості
• Одне з найостанніших відкриттів у використанні карбаміду – виробництво добавки для обробки вихлопних газів дизельних двигунів. Використання даної добавки дозволяє підняти показники вихлопних газів до норм Euro-4 і Euro-5
Сечовина використовується в тваринництві як білкова добавка до кормів
• Застосовується при виробництві жувальної гумки
• Деякі засоби по догляду за волоссям та шкірою виробляються з використанням сечовини

2018-02-27T09:03:29+00:00